Kwaszone
Piwo rzemieślnicze w stylu SOUR IPA
Sour IPA jest jasną, słodko-kwaśną hybrydą łączącą w sobie soczystość i aromatyczność. Piwo zakwaszane jest kulturami bakteryjnymi używanymi do produkcji twardych odmian serów takich jak: Parmezan, Provolone, Grana Padano. Aromat i owocowość pochodzi od nowofalowych amerykańskich odmian chmielu z wyraźną kwaśnością i zaznaczoną goryczą.
Goryczka umiarkowana, smak słodko-kwaśny, aromat cytrusowy
Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel, drożdże piwowarskie, kultury bakterii
Dedykowana szklanka - Nonic Pint
Piwo warzone w kooperacji z Browarem Moczybroda
Ext. 12%
Alk. 5,8 % obj.
Serwować w temp. 8-12 st.C
Idealnie pasuje do:
serów
ryb
owoców morza
panna cotty