Kwaszone

Piwo rzemieślnicze w stylu SOUR IPA

Kwaszone- Sour Ipa - kwaśne piwo z kulturami bakterii, piwo kraftowe Browar Biały
Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

Sour IPA jest jasną, słodko-kwaśną hybrydą łączącą w sobie soczystość i aromatyczność. Piwo zakwaszane jest kulturami bakteryjnymi używanymi do produkcji twardych odmian serów takich jak: Parmezan, Provolone, Grana Padano. Aromat i owocowość pochodzi od nowofalowych amerykańskich odmian chmielu z wyraźną kwaśnością i zaznaczoną goryczą.

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

Goryczka umiarkowana, smak słodko-kwaśny, aromat cytrusowy

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

Składniki: woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel, drożdże piwowarskie, kultury bakterii

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

Dedykowana szklanka - Nonic Pint

Moczybroda

Piwo warzone w kooperacji z Browarem Moczybroda

Ext. 12%

Alk. 5,8 % obj.

Serwować w temp. 8-12 st.C

Idealnie pasuje do:

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

serów

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

ryb

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

owoców morza

Browar Biały - Piwo kraftowe - Piwo Rzemieślnicze – Naturalnie z Podlasia

panna cotty

Sprawdź pozostałe piwa z linii limitowanej

Scroll to Top