Browar wyposażony jest w warzelnie w stylu niemieckim, czyli kadź zacierno-filtracyjną, kadź warzelną z whirpoolem oraz zbiornik wody gorącej. Wszystkie kadzie posiadają niezależny system ogrzewania parowego, co gwarantuje równomierny rozkład temperatur (brzeczka nie przypala się) o maksymalnym wybiciu 5 hl.
Piwo warzymy metodami tradycyjnymi, praktycznie bez udziału automatyki. Stosujemy infuzyjne oraz sterowane temperaturowo metody zacierania.
Warzenie jest oparte o autorskie receptury, naturalne procesy, bez przyśpieszania. Nasze piwa są “żywe” niepasteryzowane – czyli takie, które posiadają w swoim składzie żywe komórki drożdżowe wraz z całym szeregiem witamin i minerałów, których nie posiada piwo po procesie pasteryzacji.
Fermentacja prowadzana jest w sześciu zbiornikach cylindryczno-stożkowych o łącznej pojemności 60 hl . Gotowe piwo jest butelkowane oraz rozlewane w KEGI.
W naszej branży są setki fantastycznych specjalistów, z którymi mamy szczęście przyjaźnić się. Często owocem takiej przyjaźni są piwa kooperacyjne. Nie ma to, jak wspólnymi siłami zrobić coś wyjątkowego.
W naszym dorobku posiadamy takich piw już całkiem sporo. Między innymi:
• Englishman (z Tomem Spencerem)
• Englishman Mild (z Tomem Spencerem)
• Gose (z browarem Moczybroda),
• Porter Bałtycki (z browarem Moczybroda),
• Imperial Łyski Sour (z browarem Moczybroda),
• A’la Grodziskie (z browarem Moczybroda),
• Kwaszone (z browarem Moczybroda).
Musicie przyznać, że brzmi smakowicie
Doceniają nas najlepsi
Nagrody i wyróżnienia
Zawsze jest nam miło, gdy niezależni eksperci doceniają wyniki naszej pracy. Jednak najważniejszym wyznacznikiem zawsze były, są i będą opinie naszych klientów. To dla was pracujemy każdego dnia by tworzyć jak najlepsze krafty!